چگونه فرش را لوله کنیم؟ نحوه صحیح تا زدن فرش

نحوه صحیح تا زدن فرش

فرش از جمله اثاثیه‌ی نفیس در خانه محسوب می‌شود. برای همین، به منظور مراقبت از آن،‌ باید نکات زیادی را مد نظر داشته باشید. به هر دلیلی، ممکن است در برخی شرایط، نیاز به جابجایی فرش داشته باشید. در اینصورت، احتمالا نیاز خواهید داشت تا فرش را تا کنید. فرض کنید می‌خواهید فرشی ۱۲ متری را با یک ماشین پراید جابجا کنید. باید فرش، به اندازه‌ای کوچک شود که در ماشین جا بگیرد. اما آسیبی هم به آن وارد نشود. نحوه صحیح تا زدن فرش، در چنین شرایطی به شما کمک خواهد کرد. در ادامه، نحوه صحیح تا زدن و لوله کردن فرش را بررسی می‌کنیم.

روش صحیح تا زدن فرش

اگر فرش را بدون رعایت نکات اصولی تا کنید، به تار و پود آن آسیب می‌رسد. این موضوع، می‌تواند سبب پاره شدن فرش و کاهش عمر مفید آن شود. برای همین، یکی از دلایلی که باید فرش را با روش‌های اصولی تا کنید، جلوگیری از پوسیدگی فرش است. برای رعایت نحوه صحیح تا زدن فرش، مراحل زیر را، به ترتیب انجام دهید:

  • عرض فرش را به سه قسمت تقسیم کنید. سپس از طرف یکی از لبه‌ها، یک سوم کناری فرش را روی یک سوم وسط تا کنید.
  • لبه‌ی دیگر فرش را، به گونه‌ای تا کنید که روی قسمت تا خورده قرار بگیرد.
  • دستتان را روی فرش بکشید تا جهت خاب آن را پیدا کنید.
  • طول فرش را به چهار قسمت تقسیم کنید و خلاف جهت خاب فرش، تا بزنید (به عنوان مثال، پس از انجام این مراحل، یک فرش ۳*۴، تبدیل به یک فرش یک در یک می‌شود).
  • فرش را با طناب سفت کنید تا هنگام حمل و نقل باز نشود.

البته این روش، در شرایطی مناسب است که صرفا قصد جابجا کردن فرش را داریم و پس از جابجایی، دوباره آن را باز می‌کنیم. در شرایطی که قرار است فرش را برای مدت طولانی جمع کنید، لوله کردن انتخاب بهتری است که در ادامه، این موضوع را نیز بررسی می‌کنیم.

روش درست لوله کردن فرش

نحوه لوله کردن فرش

در صورتی قصد نگهداری از فرش در انبار دارید، بهتر است آن را لوله کنید. در صورتی که تصمیم به این کار گرفتید، بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

  • هنگام لوله کردن، لایه‌های فرش نباید خیلی به هم فشرده باشد. سعی کنید فرش را با قطر حداقل ۴۰ سانتی‌متر لول کنید.
  • فرش لول‌شده را در یک کاور قرار دهید. هم می‌توانید از کاورهای پلاستیکی استفاده کنید و هم از کاورهای پارچه‌ای. اما استفاده از کاورهای پلاستیکی، می‌تواند احتمال کپک‌زدگی فرش را افزایش دهد. برای همین، استفاده از کاورهای پارچه‌ای توصیه می‌شود.
  • برای جلوگیری از بیدزدگی فرش، در لا به لای فرش، قرص‌های نفتالین قرار دهید.
  • بهتر است هر ماه، یا ۴۰ روز یکبار، فرش را باز کنید تا هوا بخورد. همچنین، تار و پود آن را چک کنید تا آسیب ندیده باشد.

 

admin
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.