فرش شگی چیست؟ مزایا و معایب فرش پرزدار

فرش شگی

فرش با تمام قدمتی که دارد، یکی از انعطاف‌پذیرترین محصولات در برابر تغییراتی است که بازار از وی انتظار دارد. فرش‌های سنتی ایرانی، با تمام زیبایی و جلوه‌ای که دارند، مطابق سلیقه‌ی برخی از افراد نیستند. آن‌ها طرح‌های ساده‌تر و خلوت‌تر را ترجیح می‌دهند. صنعت فرش هم برای پاسخ به نیاز این دسته از مشتریان، دست به تولید گسترده‌ی نوع خاصی از فرش زده است. فرش پرزبلند یا فرش شگی، یکی از منحصر به فردترین محصولاتی است که می‌توانید در بازار فرش پیدا کنید. شگی در زبان انگلیسی، به معنای موبلند است. در این مقاله، با انواع و مزایا و معایب استفاده از فرش شگی آشنا می‌شویم.

جنس فرش شگی

فرش شگی، نوعی از فرش فانتزی است. برای همین، از نخ‌های مختلفی برای بافت آن استفاده می‌شود. نخ‌هایی مانند پروپلین، اکریلیک، پلی‌استر و پشم، از معروفترین نخ‌هایی هستند که برای تولید این فرش مورد استفاده قرار می‌گیرند. در بافت این نوع از فرش‌ها، از نخ‌های قطعه قطعه‌شده‌ای استفاده می‌کنند که پایل نام دارند. به طور عادی، ارتفاع هر پایل، ۱۱ میلی‌متر است. اما پایل‌هایی که در بافت فرش شگی مورد استفاده هستند، تا ۳۳ میلی‌متر قد دارند.

فرش پرز بلند چیست

با این همه، احتمالا رایج‌ترین نوعی از فرش شگی که در بازار می‌بینید، فرش‌های از جنس پلی‌استر هستند. برای بافت فرش پرزبلند، ابتدا نخ پلی‌استر، فرآیندی به نام هیت‌ست را از سر می‌گذراند. فرش هیت‌ست، مزایای زیادی دارد. از جمله این که پرز نمی‌دهد و بوی نامطبوعی از آن ساطع نمی‌شود. همچنین این فرش‌ها در برابر نور خورشید و پوسیدگی هم مقاومت بالایی دارند.

فرش شگی برای چه فضاهایی مناسب است؟

در صورتی که قصد دکوراسیون منزل با فرش شگی را دارید، بهتر است این نکته را مد نظر بگیرید که این فرش‌ها، در ابعاد بزرگ تولید نمی‌شوند. بزرگترین اندازه‌ی فرش شگی که در بازار پیدا می‌کنید، ۲.۵*۳.۵ متر است. برای همین در صورتی که قصد تهیه‌ی فرش برای فضاهای بزرگ دارید، بهتر است از این دسته فرش‌ها چشم‌پوشی کنید.

انواع فرش شگی

فرش‌های شگی، از جمله محصولات با عمر کم در بازار فرش هستند. فرش‌های پرزبلند، خود، دارای سه نوع اصلی هستند:

  • فرش شگی تک‌رنگ: تک‌رنگ بودن، یکی از ویژگی‌هایی است که به سختی در انواع فرش مشاهده می‌شود. اما یکی از انواع اصلی فرش شگی، فرش‌های تک‌رنگ هستند که تمام سطح آن‌ها، با یک رنگ واحد پوشانده شده است و هیچ طرحی روی آن دیده نمی‌شود.
  • فرش شگی با اشکال ساده: یکی از دلایلی که فرش فانتزی، طرفداران زیادی در بازار فرش دارد، طرح‌های خلوتی است که در بافت آن استفاده می‌شود. این طرح‌ها در فرش شگی هم دیده می‌شوند. برای همین استفاده از آن‌‌ها در دکوراسیون‌های مینیمال، می‌تواند جلوه‌ی زیادی به منزل شما ببخشد.
  • فرش شگی سه‌بعدی: یکی از نتایج استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته در صنعت قالیبافی، معرفی فرش‌های سه‌بعدی بود. در این دسته از فرش‌ها، ارتفاع تمام قسمت‌های فرش یکسان نیست و بسته به طرح، برخی از قسمت‌های آن، برجسته بافته شده است.

فرش پرز بلند

اشکال فرش شگی

استفاده از اشکال هندسی مختلف، می‌تواند جلوه‌ی خاصی به دکوراسیون منزل شما ببخشید. در صورتی که در منزل، کودک هم داشته باشید، این کار می‌تواند سبب رشد خلاقیت او هم باشد. اشکال مختلفی از فرش شگی را در بازار پیدا می‌کنید. در صورتی که قصد دکوراسیون منزل با فرش بیضی‌شکل دارید، فرش شگی می‌تواند یکی از انتخاب‌های شما باشد. البته این نوع فرش را می‌توانید در ابعاد دیگری مانند دایره، مستطیل و مربع هم پیدا کنید.

فرش شگی بیضی شکل

مزایای استفاده از فرش شگی

علاوه بر شکل و طرح استفاده‌شده برای بافت فرش، برخی دیگر از ویژگی‌ها، می‌تواند شما را ترغیب به استفاده از فرش شگی کند. در ادامه، این ویژگی‌ها را بررسی می‌کنیم.

وزن سبک

شیوه‌ی بافت فرش شگی با فرش ماشینی، تفاوت دارد. تراکم کم این نوع از فرش‌ها، باعث شده است تا وزن بسیار کمی نسبت به سایر انواع فرش داشته باشد. مخصوصا، اگر جابجایی‌های زیادی دارید، استفاده از فرش شگی می‌تواند کلی از دردسرهای اسباب‌کشی را کاهش دهد.

فرش شگی چیست

نرمی و راحتی

پرزهای این نوع از فرش‌ها، می‌توانند تا ۴ سانتی‌متر ارتفاع داشته باشند. این موضوع سبب شده است تا پاخور این فرش‌ها عالی باشد و با راه رفتن روی آن، حس خیلی خوبی داشته باشید. این ویژگی می‌تواند در انتخاب فرش اتاق کودک، موضوع بسیار مهمی باشد.

درخشندگی و براق بودن

از آن جایی که معمولا از نخ پلی‌استر برای بافت این دسته از فرش‌های استفاده می‌شود،‌ درخشش و براقی خاصی دارند که می‌تواند در دکوراسیون فضا، جلوه‌ی زیبایی داشته باشد

بدون پرزدهی

از آن جایی از نخ‌های هیت‌ست برای بافت این فرش استفاده می‌شود، پرزدهی ندارند. همچنین فرش شگی، ضد حساسیت نیز می‌باشد.

فرش شگی

قیمت مناسب

تراکم کم و طرح‌های ساده‌ای که در بافت این فرش وجود دارد، باعث شده است تا با وجود کیفیت بالا، قیمت این فرش نسبت به سایر فرش‌های موجود در بازار، کمتر باشد.

معایب فرش شگی

در کنار همه‌ی مزایایی که برای این نوع از فرش‌ها برشمردیم، استفاده از این فرش می‌تواند معایب کمی هم داشته باشد. اصلی‌ترین عیبی که در بررسی فرش شگی به چشم می‌آید، زود کثیف شدن آن‌ها است. وجود پرزهای بلند، محل مناسبی برای جایگیری آلودگی‌ها در فرش به وجود می‌آورد. همین موضوع باعث می‌شود تا کار شستن آن‌ها هم سخت‌تر باشد. برای همین معمولا قالیشویی تنها انتخاب شما برای شستشوی فرش شگی است.

admin
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.