نکات مهم در لکه‌زدایی فرش

پاک کردن رنگ از فرش

فرش یکی از مهمترین اجزای دکوراسیون هر منزل است. فرش‌ها همواره در معرض لکه‌ها و آلودگی‌های بسیاری هستند. یکی از چالش‌هایی که در نگهداری فرش(برای مطالعه کامل می‌توانید مقاله نحوه محافظت از فرش را مطالعه نمائید.) برای بسیاری از افراد وجود دارد، این است که در صورت ایجاد لکه روی فرش، چگونه باید آن را تمیز کرد. در این مقاله قصد داریم با ارائه‌ی نکته‌هایی کاربردی، شما را در لکه‌زدایی فرش‌های منزلتان راهنمایی کنیم تا بتوانید از این محصول برای مدت طولانی استفاده کنید.

انواع روش‌های لکه‌زدایی فرش

یکی از مهم‌ترین جنبه‌های تمیز کردن فرش، تعیین نوع لکه‌ای است که بر روی فرش ایجاد شده است. به عنوان مثال برای از بین بردن لکه‌های طبیعی فرش مانند لکه‌ی چای یا شیر، و به طور کلی نوشیدنی‌ها یا غذا،  که از آسان‌ترین لکه‌ها برای پاک کردن هستند، می‌توان آب ولرم و مقدار کمی مواد شوینده مایع را ترکیب کرد و با یک دستمال روی محل لکه کشید و آن را از بین برد. این نکته‌ی مهم را در نظر داشته باشید، در صورتی که آلودگی روی فرش ایجاد شد، هر چه سریعتر برای از بین بردن آن اقدام کنید. چرا که هر چه زودتر این کار را انجام دهید، احتمال این که بتوانید لکه را به طور کامل از بین ببرید، بیشتر است.

نکات لکه زدایی فرش

لکه سرکه و آبغوره روی فرش

سرکه و آبغوره با اینکه یکی از دمِ دستی‌ترین مواد موجود هستند، اما یکی از بهترین لکه‌بر‌های فرش و لباس می‌باشد. ویژگی اسیدی بودن این دو محلول باعث شده تا آن‌ها یک گزینه‌ی عالی برای تمیز کردن فرش باشند.

اما همانقدر که سرکه و آبغوره می‌توانند مفید باشند، گاهی سبب ایجاد لکه و یا حتی پوسیدگی و کاهش طول عمر لباس و یا فرش می‌شوند. برای از بین بردن لکه‌ی سرکه  از روی فرش، می‌توانید فقط بخشی از فرش را که دچار لک شده، زیر آب خنک بگیرید. سپس تا جای ممکن آب لکه را بگیرید و آن را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود. اگر لکه سطحی باشد، احتمالا اثری از لکه باقی نخواهد ماند. اما اگر لکه‌ی سرکه از بین نرفت، مقداری مایع ظرفشویی را با آب ولرم ترکیب کنید. یک دستمال را داخل محلول خیس کنید و روی محل لکه بکشید تا از بین برود.

بهترین راه از بین بردن لکه‌ی آبغوره از روی فرش به خصوص زمانی که لکه تازه است و هنوز خشک نشده، شست‌وشوی بلافاصله‌ی محل لکه می‌باشد. اما در صورتی که لکه‌ی آبغوره خشک شده، مداری آب ولرم را با مقداری مایع لباسشویی آنزیم‌دار ترکیب کنید و درون یک بطری اسپری بریزید. سپس روی محل مربوطه اسپری کنید و اجازه دهید برای 10 دقیقه خیس بخورد. پس از خیس خوردن، لکه را با ترکیب آب ولرم و مقداری شامپو فرش و یک اسفنج زبر یا اسکاچ، لکه‌زدایی کنید. در صورتی که با یک بار، لکه از بین نرفت، این کار را تا از بین رفتن لکه تکرار کنید.

نکات لکه زدایی فرش

لکه رنگ روی فرش

لکه‌ی رنگ از آن دسته لکه‌هایی است که به راحتی از روی فرش پاک نمی‌شود. فرض کنید مقداری رنگ آبی روی فرش منزلتان ریخته باشد. چنین اتفاقی می‌تواند روی ظاهر دکوراسیون منزلتان تاثیر منفی داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به راهنمای دکوراسیون منزل با فرش قرمز مراجعه نمائید.

برای پاک کردن لکه‌های قدیمی رنگ از روی فرش بهترین گزینه خدمات قالی‌شویی و لکه‌بری می‌باشد. اما اگر لکه به تازگی ایجاد شده، می‌‌توانید لکه‌بری را در منزل خودتان هم انجام دهید. اگر تصمیم به این کار گرفتید، فقط به کف صابون نیاز دارید.

اول کف صابون را روی محلی که رنگ ریخته است، بریزید. سپس با یک مسواک، اسکاچ یا هر وسیله‌ی مشابه، روی لکه‌ی رنگ بکشید تا لکه به طور کامل از بین برود. در نهایت محل مربوط را با آب شستشو دهید.

پاک کردن رنگ از فرش

لکه چای روی فرش

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های ایرانیان است. در عوض ریختن چای روی فرش هم یکی از مشکلاتی است که شاید خیلی‌ها با آن دست و پنجه نرم کنند.

در صورتی که روی فرش چای ریخته شد، سرعت عمل از اهمیت فراوانی برخوردار است. پاک کردن لکه قدیمی چای از روی فرش، کار بسیار دشواری است. یکی از بهترین راه‌ها برای پاک کردن لکه چای از روی فرش، استفاده از محلول سرکه، مایع ظرفشویی و آب است.

ابتدا یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را در یک قاشق غذاخوری سرکه حل کنید. سپس مایع به دست‌آمده را با دو پیمانه آب سرد به طور کامل مخلوط کنید. با استفاده از یک دستمال تمیز، محلول به دست‌آمده را روی محل لکه‌ی چای یا قهوه بکشید. سپس با یک پارچه‌ی خشک، رطوبت اضافه را جمع کنید. این کار را تا از بین رفتن کامل لکه تکرار کنید. در نهایت آن بخش فرش را با آب سرد بشویید.

پاک کردن لکه چایی از فرش

لکه‌گیری پادری منزل

پادری با توجه به جایی که در دکوراسیون منزل دارد، در معرض آلودگی‌های زیادی است. برای همین احتمال ایجاد لک هم روی آن زیاد است. میزان آلودگی پادری با میزان تردد روی آن ارتباط مستقیم دارد. احتمال لک شدن پادری جلوی درب منزل، به خاطر این که تردد روی آن معمولا با کفش انجام می‌شود، بسیار بیشتر است.

به خصوص در روزهای بارانی که افراد با کفش‌های گِلی به منزل می‌آیند، احتمال آلودگی انواع پادری در منزل خیلی زیاد است. اگر روی پادری‌ها گِل خشک شده است، ابتدا لکه‌ی گِل را با یک برس خشک بتراشید تا کاملا گِل از روی آن زدوده شود. سپس روی قسمت مربوطه جاروبرقی بکشید. بهتر است در نهایت پادری را با شستشو دهید.

از بین بردن لکه سوختگی

لکه سوختگی، یکی از لکه‌های خاص است که نحوه برخورد با آن، با لکه‌هایی که در بالا درباره‌شان صحبت کردیم، تفاوت دارد. در برخورد با لکه سوختگی، ممکن است نیاز داشته باشید تا کمی از الیاف بخش سوخته را جدا کنید. حتی برای از بین بردن برخی لکه‌ها، باید از جاهای سالم فرش، کمی پرز ببرید و روی قسمت سوخته بچسبانید (درباره‌ی روش‌های از بین بردن لکه‌ی سوختگی روی فرش، به طور کامل در مقاله چگونه لکه سوختگی فرش را از بین ببریم، صحبت کرده‌ایم).

سوختگی فرش با اتو

از بین بردن لکه از فرش دستباف

فرش دستباف، نسبت به فرش ماشینی، حساسیت خیلی بیشتری دارد. برای همین اگر روی آن لکه‌ای هم ایجاد شد، باید با دقت بیشتری این لکه را پاک کنید. برای پاک کردن لکه از روی فرش دستباف، استفاده از شوینده‌های رایج بازار توصیه نمی‌شود. چرا که این شوینده‌ها دارای ترکیب‌های شیمیایی قوی هستند که می‌توانند به الیاف این فرش آسیب بزنند و سبب خشک شدن آن شوند. البته می‌توانید از شامپو فرش‌هایی که قلیای کمی دارند، استفاده کنید.

اگر فرش دستباف شما دارای خامه‌های رنگی باشد، هنگام پاک کردن لکه، باید از استفاده‌ی برس هم خودداری کنید. چرا که باعث می‌شود تا رنگ فرش به هم بریزد. هنگام آب‌کشی هم اگر آب لوله، دارای املاح بالایی باشد می‌تواند به فرش آسیب برساند.

از بین بردن لکه از فرش دستباف

سرعت عمل مهمترین عامل در پاک کردن کامل لکه از روی فرش می‌باشد. در غیر این صورت حتی با بهترین لکه‌بر فرش هم شاید نتوانید به نتیجه‌ی دلخواه برسید. شستشوی فرش به صورت مداوم هم می‌تواند فرش را تمیز نگه دارد و گرد و غبار را از آن دور نگه دارد. البته به یاد داشته باشید نکات لازم در شستشوی فرش را حتما رعایت کنید.

admin
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.